Meer over Daginvulling

Het doel van de Daginvulling is de kwaliteit van leven van (kwetsbare) ouderen te verbeteren door het bieden van een zinvolle, gestructureerde dagbesteding en zo de zelfredzaamheid te behouden of te bevorderen. Hierbij sluiten we aan bij de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers.Tevens is er aandacht voor het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers.

Daginvulling verzorgt

een gezellige zinvolle dag voor u en het biedt de mogelijkheid om contacten te leggen met leeftijdsgenoten.
Het dagprogramma bestaat uit een gevarieerd activiteitenaanbod, denkt u daarbij onder meer aan:
● Creatieve handvaardigheid
● Creatief bezig zijn in het atelier
● Houtbewerking
● Geheugentraining/spelletjes met een tablet
● Sport/spel en bewegingsactiviteiten
● Samen er op uit
● Handwerken
● Gezelschapsspellen
● Educatieve activiteiten (o.a. themaspellen en quizzen)
Tussen de middag wordt een gezamenlijke maaltijd genuttigd. Voor wie wil is er na het eten de mogelijkheid even te rusten in een aparte ruimte.

Mogelijkheden voor Daginvulling

In de Liemers bieden verschillende organisaties u een zinvolle en gestructureerde Daginvulling. Niet elke locatie is echter voor iedereen geschikt. Voor sommige locaties hebt u een verwijzing of indicatie nodig. Andere locaties zijn voor iedereen toegankelijk. Om gebruik te maken van de Daginvulling kunt u zelf contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente of u vraagt uw wijkverpleegkundige of casemanager naar de mogelijkheden. Zij kunnen u adviseren en denken graag met u mee. Samen zoekt u dan naar een locatie die het beste bij u past. Als u hebt besloten dat u de Daginvulling wilt bezoeken, dan komt een consulent van het gebiedsteam bij u langs voor een “keuken tafel gesprek”.
Voor vervoer van en naar de locatie van de Daginvulling wordt gezorgd. Kijk op de pagina ‘meer over gemeenten’ voor meer informatie.

Zinvolle Daginvulling die bij u past

Alle locaties zijn bedoeld voor mensen met dementie, maar zij richten zich daarbinnen op verschillende doelgroepen. Ook bieden zij verschillende activiteiten aan. De een vermaakt zich misschien het liefst op een boerderij, de ander is geïnteresseerd in kunst en gaat liever naar een atelier of als u van spelletjes houdt, kiest u wellicht weer voor een andere mogelijkheid.
De een doet graag samen met anderen een activiteit, bij de ander past het beter om een op een iets te ondernemen. We vinden het belangrijk dat we aansluiten bij uw behoeften, wensen en mogelijkheden.

Alle locaties op een rijtje

Wij hebben alle locaties en de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u zelf een keus maken voor een locatie bij u in de buurt, een die voor iedereen toegankelijk is of een plek waar activiteiten worden geboden die u bij u passen.

KLIK HIER voor het overzicht met locaties voor Daginvulling in de Liemers.

Ervaringsverhalen

Wilt u anderen vertellen hoe u de Daginvulling ervaart? Stuurt u dan een mail naar ondersteuning@ketendementiedeliemers.nl. U hoeft hierin alleen maar aan te geven dat u graag uw ervaring deelt. Met behulp van bijvoorbeeld een interview kunnen we uw verhaal dan opschrijven en op deze website plaatsen.