Alzheimer café – verschillende vormen van dementie

17 nov 2022

In het Alzheimer café wordt op 22 november aandacht besteed aan de verschillende vormen van dementie. Hieronder treft u aan voor wie het Alzheimer Café wordt georganiseerd en voor het programma van de avond.

Alzheimer Café

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt. Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie.

Alzheimer Café Zevenaar

Datum en tijd: Dinsdag 22 november 2022,  van 19.30 tot 21.00 (inloop vanaf 19.00)
Plaats: Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar.
De toegang is gratis.

Programma: verschillende vormen van dementie

Dementie is een verzamelnaam van ruim vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. De ene komt vaker voor, zoals de ziekte van Alzheimer. De andere is zeldzaam, zoals de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. Specialist Ouderengeneeskunde Dayenne Salemink heeft als arts veel kennis en ervaring met mensen met dementie zowel in het verpleeghuis als in de thuissituatie, waar zij regelmatig geconsulteerd wordt door huisartsen. Zij zal u meenemen in de verschillende vormen van dementie, waarbij er voldoende ruimte is om (medische) vragen te stellen.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de werkgroep Alzheimer Café
Zevenaar, alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl

Terug naar overzicht