Begrip voor dementie

2 sep 2020

Twee tv-programma’s, met medewerking van Alzheimer Nederland, besteden in de komende tijd aandacht aan dementie:

Thuis op Zuid
1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dat betekent dat iedereen er een keer mee te maken krijgt, of het nu gaat om de buurvrouw, je ouders of jijzelf. In de vierdelige serie
Thuis op Zuid dompelen Adelheid Roosen en Hugo Borst zich onder in de Afrikaanderbuurt, een zeer diverse volkswijk in Rotterdam-Zuid met veel ouderen. Na alle lessen die Adelheid en Hugo uit de serie In De Leeuwenhoek hebben geleerd, onderzoeken ze dit keer hoe het mensen met dementie vergaat nu zij langer thuis moeten, maar soms ook willen, blijven wonen. Thuis op Zuid is vanaf 2 september om 20.30 op NPO2 te zien en wordt mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland.

Restaurant Misverstand
Na de diagnose dementie voelen veel mensen zich afgeschreven en verliezen hun gevoel van eigenwaarde. Met het programma
Restaurant Misverstand wil Alzheimer Nederland laten zien hoe we mensen zo goed mogelijk kunnen helpen om te leven met de ziekte. Actief blijven en onder de mensen blijven is namelijk juist zó belangrijk. De deelnemers laten zien waar zij tegenaan lopen en vooral wat zij nog wél kunnen. En: een foutje maken mag! Het programma is vanaf maandag 31 augustus wekelijks te zien bij SBS6.

Terug naar overzicht