De mens zien…

26 nov 2019

Klik HIER om het artikel in de Gelderlander te lezen: ´De mens zien…´.
Soms zegt iemand ´Gelukkig hebben wij het nog niet´. Dan denkt een ander: ´Nou, mijn man van 60 heeft het wel´. Meer van dit soort ervaringen kwamen maandag 25 november ter sprake tijdens het symposium ´De mens zien…´. De middag was georganiseerd voor mensen in de Liemers, die werken met mensen met dementie en hun naasten. Het begint bij de persoon met dementie echt zien. Saskia Danen gaf informatie over de stand van zaken van dementiezorg in Nederland. Suzanne Prins en Marit Smit van TAO of Care deelden hun persoonlijke ervaringen en verbonden dit aan de Sociale benadering bij dementie van TAO of Care.

Workshops

Tijdens de workshops van Saskia Danen, Janneke van der Bijl en Astrid Parys van Tao of Care, Minke Nieuwboer en Wies Arts van DementieNet en Daphne Mensink van de Lindenhof was er herkenning, maar ook nieuwe inzichten en bewustwording. En er was ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

De mens zien…

De mens zien… en daarna de dementie, was de belangrijkste conclusie van de middag. Het belang van samenwerken en het doorbreken van het taboe waren andere belangrijke conclusies. Keten Dementie de Liemers heeft verschillende werkgroepen en neemt de conclusies van dit symposium hierin mee.

 

 

Terug naar overzicht