Extra aandacht voor dementie in de Week van de euthanasie

10 feb 2021

Nederland kent sinds 2002 een euthanasiewet. De wet bepaalt dat euthanasie onder voorwaarden is toegestaan. Wat kan er wel en wat kan er niet binnen deze wet? Om hierin inzicht te krijgen organiseert de NVVE jaarlijks de “Week van de Euthanasie” (13 tot 19 februari 2021). Dit jaar is er speciale aandacht voor euthanasie bij dementie.

Documentaire “Dokter Kees. Zoeken naar de wil van Willy”

  • Op zondag 14 februari 2021 gaat de documentaire “Dokter Kees. Zoekend naar de wil van Willy” in première (livestream). Het gaat over de dilemma’s van euthanasie bij gevorderde dementie.  De documentaire van Jesse van Venrooij volgt specialist ouderengeneeskunde Kees van Gelder. Hij begeleidt Willy die met dementie in het verpleeghuis is opgenomen. In het aansluitende nagesprek met dokter Kees, filmmaker Jesse en de naaste familie van Willy worden de dillema’s van euthanasie bij dementie besproken en kunnen bezoekers online meepraten en vragen stellen.

Digitale lezingen

  • Vanaf 15 februari 2021 geeft de NVVE gratis digitale lezingen waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die de euthanasiewet biedt voor euthanasie bij dementie.
Meer informatie over de Week van de Euthanasie, het aanmelden voor lezingen en de film vindt u op www.nvve.nl/weekvan
Woont u in de Liemers en heeft u vragen over euthanasie bij dementie, dan kunt u ook gerust contact opnemen met onze casemanagers.
Terug naar overzicht