Mensen met dementie “Samen op pad” tijdens Wereld Alzheimer Dag

7 sep 2022

Op woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dementie. Het taboe te doorbreken en te zorgen voor meer begrip. Een week lang, van 17 t/m 24 september, vragen we aandacht voor mensen met dementie. Het thema van het jaar 2022 is: “Samen op pad”.

Samen op pad

Vanuit de Keten Dementie de Liemers brengen we mensen tijdens deze week met elkaar in contact om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen.  We geven er een feestelijk tintje aan. Mensen met dementie kunnen er samen met een introducé gezellig op uit. Daarvoor hebben zij een uitnodiging met cadeaubon ontvangen van hun casemanager dementie. We trakteren hen op een kopje koffie of thee met wat lekkers en we hopen dat zij er een gezellig uitje voor twee personen van maken. We hebben vijf restaurants bereid gevonden om hier aan mee te werken. De bon kan de hele week gebruikt worden maar op Wereld Alzheimer Dag (21 september) zullen in veel van deze restaurants ook casemanagers aanwezig zijn om hen te ontvangen. 

Alzheimer Café

Ook vanuit het Alzheimer Café in Zevenaar wordt er een activiteit georganiseerd om meer aandacht te vragen voor dementie. Op 27 september 2022 van 19.30 tot 21.00 uur kunt u onder het genot van een hapje en drankje genieten van de film “Kapsalon Romy”. Een hartverwarmende film over de 10-jarige Romy en haar oma Stine. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders al oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Aanmelding ‘Kapsalon Romy’Alzheimer Café:
Datum/tijd: 27 september 2022 van 19.30 tot 21.00 uur
Plaats: Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert (Hooge Bongert 3, Zevenaar).
Aanmelden: werkgroep Alzheimer Café Zevenaar alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl
Website: Klik hier voor meer info over het Alzheimer Café Zevenaar
Iedereen is welkom!

Met dank aan

Zowel de restaurants als enkele andere sponsoren maken het mogelijk dat we cliënten met dementie samen op pad kunnen laten gaan. Het uitje voor de cliënten wordt mede mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsoren die hen een warm hart toedragen:
Eetcafé Bruut in Doesburg, Grand Café Hal 12 in Zevenaar, Jan & Jan in Didam, Kade7 in Tolkamer, Theepaviljoen in Duiven, KlaassenGroep, MKB Duiven, Rotary Zevenaar en Home Instead Thuisservice Liemers e.o.
Enorm bedankt hiervoor!

Meer informatie?

De activiteiten worden georganiseerd door Keten Dementie de Liemers, www.ketendementiedeliemers.nl en Alzheimer Café Zevenaar www.alzheimer-nederland.nl

Terug naar overzicht