Welkom op de nieuwe website van Keten Dementie de Liemers

21 aug 2019

U bezoekt nu de nieuwe website van de Keten Dementie de Liemers. Een website boordevol informatie voor mensen met dementie en hun naasten.

Dementie is een ingrijpende ziekte met grote gevolgen voor alle betrokkenen. De ziekte ontwikkelt zich vaak gedurende meerdere jaren en roept veel vragen op. De Keten Dementie de Liemers wil mensen met dementie en hun naasten graag laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Met deze nieuwe website, wijzen we u graag de weg.
De nieuwe website is er voor inwoners van Didam, Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar en de andere dorpen in de Liemers.

Wat vindt u op de nieuwe website?

Met de komst van de nieuwe website kunnen mensen met dementie en hun naasten informatie vinden over de verschillende vormen van zorg en ondersteuning en hoe men hier gebruik van kan maken. Er wordt uitleg gegeven over wat dementie is en welke signalen en symptomen er zijn waaraan men dementie kan herkennen. Er worden tips gegeven voor het bezoek aan de huisarts maar de website geeft ook veel informatie over de manier waarop de diagnose dementie kan worden gesteld.

Bij een bezoek aan deze website wordt al snel duidelijk dat er verschillende mensen zijn waarop men een beroep kan doen, als er sprake is van dementie. Naast de huisarts en praktijkondersteuner kan men bijvoorbeeld ook een beroep doen op de zogenaamde “casemanager dementie”. Zij zijn gespecialiseerd in de ziekte dementie. De casemanager dementie begeleidt mensen met dementie en hun naasten thuis. Als iemand dementie heeft, kan er veel op u afkomen. Het is dan prettig dat er iemand met u meekijkt, een luisterend oor heeft en deskundig advies geeft. Op de website is te zien hoe men een afspraak kan maken met een van de casemanagers dementie. Zij komen bij mensen aan huis en zijn tussendoor telefonisch bereikbaar voor vragen, hulp en advies.

Neem zelf een kijkje…

Dit en meer, is te zien op deze nieuwe website van de Keten Dementie de Liemers. Meer nieuws is ook te vinden op onze nieuwe Facebookpagina “Keten Dementie de Liemers”.

Terug naar overzicht