Zin in vrijwilligerswerk voor mensen met beginnende dementie?

3 aug 2022

Stichting Mikado (Duiven/Westervoort) krijgt steeds meer meldingen van inwoners met beginnende dementie die graag zolang mogelijk hun hobby’s willen blijven uitoefenen zoals ze dat gewend zijn. Mikado is een van de samenwerkingspartners van Keten Dementie de Liemers.
In samenwerking met casemanagers dementie en de inwoner zelf, bekijken zij wat er allemaal mogelijk is binnen het rijke aanbod van Duiven en Westervoort en welke ondersteuning gewenst is.

Wandelmaatje

Soms is 1-op-1 contact het meest passend. We zoeken daarom met regelmaat vrijwilligers die het leuk vinden om iemand te ondersteunen en gezelschap te bieden. Bijvoorbeeld als wandelmaatje. Het hoeven geen grote afstanden te zijn, maar een half uurtje een lekker blokje om is vaak al een volwaardige activiteit. Bij slecht weer kunt u ook voor een bezoekje aan huis kiezen.

Fietsen of een spelletje?

Ook zoeken we regelmatig mensen die met iemand willen fietsen, een spelletje willen spelen of er juist lekker op uit willen gaan om samen de omgeving te verkennen.

Zin in vrijwilligerswerk?

Spreken deze vrijwilligersactiviteiten je aan? Neem dan contact op met Stichting Mikado. Zij zijn elke maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur via het algemeen nummer: 0316 – 250 700.

Terug naar overzicht